Rss

  • redit
  • delicious
  • youtube
  • flickr
  • linkedin
  • google

Teknisk Utveckling

Tekniken som finns runt omkring oss idag utvecklas i en enorm takt. Det är ibland svårt att hålla koll på det senaste inom IT, vetenskap, mobilteknik och så vidare. Som tur är så finns det gott om olika webbsidor och webbplatser som arbetar kontinuerligt med att hålla både sig själva men även sina läsare uppdaterade.

it utvekling

 

Det som gör att teknikensvärld är så fruktansvärt facinerande är just hur lavinartat den växer och går framåt. Omkring 1804 togs det första ångdrivna fordonet på räls i bruk. Det skulle dock ta cirka 100 år till innan människan hade teknologin för att kunna flyga. Efter att vi lärt oss att flyga tog det oss bara 54 år innan vi skickade upp den första rymdfarkosten Sputnik 1. Från och med det så gick det bara 12 år för att vi skulle stå på månen. Detta visar bara hur vi som människor har gått framåt i en extrem skala i teknikens värld.

För att få en enklare bild på våra tekniska under så kan vi titta på våra mobiltelefoner. Om man kollar runt på en befolkad plats i vilken stad som helst så kan man se att de flesta människor idag bär runt på en mobiltelefeon. Detta gäller i stort sett hela världen. Kollar vi på den rikare delen av världen ser man att de flesta bär runt på Iphone eller en Smartphone. Varje Smartphone eller Iphone idag är mångfaldigt kraftigare och snabbare som dator än den bästa superdatorn på 1940-talet.

Vår värld fortsätter att utvecklas, det har den alltid gjort och idag så ser vi inte bara på vad vi kan göra här på vår egen jord. Vi tittar mot stjärnorna med en glimt av möjligheter. Det lär nog inte dröja allt för många år innan vi skickar iväg de första modiga människorna som kommer överge sitt jordeliv och bli de första “marsianerna”.