Rss

  • redit
  • delicious
  • youtube
  • flickr
  • linkedin
  • google

Stationär vs Bärbar dator

I dagens samhälle så har de flesta en dator, vissa använder bara en bärbar och andra använder en stationär medans vissa använder både och. Vilket är bäst? Ja de ska vi försöka reda ut i denna artikel.

Mycket beror nog på i vilken situation du befinner dig, om du inte är ute och flänger och far så kanske det inte finns en anledning till att ha en bärbar dator. Sitter du enbart hemma och använder din dator då är nog en stationär att föredra. Fördelen med en stationär är att du kan välja vilken storlek du vill ha på skärmen. Håller du på med bildredigering så kan det vara oerhört skönt att ha en större skärm med bra upplösning för att få bilderna att se ut som om de vore utskrivna och färdiga.

Fördelarna med en bärbar dator eller laptop som man också kallar dom, är att den är enkel att ta med sig, väljer du dessutom att lagra dina filer i ett så kallad molntjänst så kommer du ju åt dessa oavsett var du befinner dig. Du blir inte så beroende av ditt hem eller kontor i samma utsträckning. Du kan sitta på ett tåg och jobba med det du brukar utan att det blir något avbrott, ja fördelarna är många med en bärbar dator.

Idag så är priserna inte allt för hög på datorer så att du kanske sitter både med stationär och bärbar dator, då är molntjänsterna lysande. Du kan sitta med din bärbara och jobba på ett dokument på ett hotellrum i Karlstad för att sedan när du kommer hem till Malmö så startar du upp din stationära dator och fortsätter att jobba med samma dokument. Riktigt smidigt.