Rss

  • redit
  • delicious
  • youtube
  • flickr
  • linkedin
  • google

Skydda ditt dyrbaraste – mobilen

I teknikens värld använder nästan ingen produkt lika mycket som mobilen. Den hanteras flera gånger dagligen och ska fungera påslagen under nästan hela sin livstid. Därför är det viktigt att man tar hand om den rätt.

shutterstock_208312342

Skydda displayen

Om skärmen spricker kan det vara dyrt att åtgärda. Många köper därför skyddsfilmer av tålig plast som läggs ovanpå. Det brukar sällan påverka skärmens egenskaper. Men plast går att repa och du måste fortfarande leva med fingeravtryck.

Istället kan du köpa härdat glas för i princip samma pris. Om skärmen utsätts för slag kan det gå sönder med bara en plastfilm som skydd. Med härdat glas kommer det att spricka istället och skärmen är hel. Glaset är också fettavvisande så du får mindre problem med fingeravtryck.

Försiktig runt vatten

Många mobiler skryter med att vara vattentåliga till ett visst djup. Och det fungerar oftast utan problem. Dock ska man vara medveten om att om man får problem med vattenskador, är det ingen garanti eller försäkring som hjälper. Man måste alltid kosta på reparationerna själv. Var alltså försiktig runt blöta saker, speciellt alla vätskor som inte är vatten då dessa vätskor kan förstöra ännu mer.

Ta hand om elektroniken

Batteriet är ett av de känsligaste delarna i din mobil. En försämring i batteritiden är ett första tecken på att mobilen börjar bli gammal eller sliten. Batteriet blir bara sämre om man laddar telefonen hela nätter oavsett hur mycket batteritid som är kvar. Det är inte bra att fortsätta mata spänning till telefonen när det är fulladdat. Du har säkert hört att man ska låta batteriet ladda ur innan man laddar det igen, men detta är bra för nickelbatterier. I dagens litiumbatterier är det bättre att ladda lite men ofta och att inte ladda till 100 %. Telefonen vill som sagt inte hålla för mycket spänning.