Rss

  • redit
  • delicious
  • youtube
  • flickr
  • linkedin
  • google

Så här tar du hand om din iPad

Surfplattan har blivit allt vanligare i svenska hem och den allra populäraste modellen är förstås iPad. Den får hänga med överallt – på resan, till jobbet, ja, till och med ut i skogen. När man använder sin iPad på det här sättet är det extra viktigt att ta väl hand om den så att den håller längre.

Håll din iPad i gott skick

Att köpa ett fodral eller skal är det bästa skyddet för din iPad. Det skyddar mot repor och stötar och dessutom kommer många fodral utrustade med ett inbyggt stöd att luta surfplattan mot när du använder den. Det finns allt, från vattentäta fodral till lite finare modeller gjorda av läder. Om ditt barn har en iPad har finns även rejäla fodral med roliga motiv som passar.

Förbättra batteritiden

Batteritiden hos surfplattor är något som många tampas med. Dock finns det flera sätt att se till så att batteriet räcker under en längre tid. Att till exempel minska ljusstyrkan på skärmen brukar hjälpa en hel del. Enligt en undersökning utförd av tidningen MacWorld höll batteriet under dubbelt så lång tid när man sänkte ljusstyrkan på en fjärde generations iPad.

Det finns till och med flera appar därute som kan bidra till förbättrad batteritid. Med hjälp av appar som Battery Doctor och Battery Master får vi bättre koll på batteritiden. Du får bland annat veta hur mycket batteritid som finns kvar och tips på vad du kan göra för att förlänga tiden ännu mer. Däremot är det inte själva apparna som bidrar till förlängd batteritid.

En annan åtgärd som är precis lika viktig för din iPads livslängd är begränsad åtkomst för barn. Hur många gånger har du inte lämnat ifrån dig mobilen eller surfplattan bara för att upptäcka att ditt lösenord ändrats eller viktiga inställningar har försvunnit? För att skydda din iPad på bästa sätt går du in i Inställningar>Allmänt>Begränsningar för att aktivera inställningen genom en kod. Därefter bockar du av funktionen Radera appar. Här kan du också begränsa åtkomst till Köp inuti app. Det vill säga – om iPaden inte är för barnen förstås!