Rss

  • redit
  • delicious
  • youtube
  • flickr
  • linkedin
  • google

Roliga saker att göra med mobilen

Bara de som bor under en sten har missat information om vilka härliga och innovativa saker man kan göra med en mobil. Men det finns ändå saker som man lätt glömmer bort eller missar, speciellt om det handlar om saker man inte varit intresserad av tidigare.

10016943-girl-playing-videgames-on-her-mobile-phone

Vinna pengar

Varför inte vinna lite pengar när du sitter och väntar på kollektivtrafiken? För dig som har missat nyheterna har man nu möjlighet att spela casino med mobilanpassade program. Du kan satsa några kronor och ta hem hela jackpotten, eller utmana främlingar från hela världen i ett parti poker.

Göra hologram

Med en YouTube-video och en skiva genomskinlig hårdplast kan du skapa ett 3D-hologram att imponera på vännerna med. Ta plasten: det kan vara ett gammal CD-fodral, en bit hårdplast från en kartong och skär ut fyra trianglar med avklippta toppar. Tejpa ihop bilderna till en pyramid. Starta upp en YouTube-video såsom denna och placera pyramiden, med toppen nedåt, i mitten av skärmen. Släck lamporna och se fjärilarna bli en inuti pyramiden, precis som ett hologram.

Kontrollera andra elektroniska prylar

De senaste telefonmodellerna har nästan alla infraröda strålar som du kan använda för att kontrollera dina andra elektroniska saker. Nu kan telefonen styra och hantera alla saker som tar emot infraröda signaler. Det kan vara allt från ditt mediacenter, din TV, din stereo eller tv-spelskonsol. Även om telefonen inte kommer utrustad med en så kallad ”infrared blaster” så finns det appar på Google Play som kan göra det  möjligt för dig att styra sakerna ändå!