Rss

  • redit
  • delicious
  • youtube
  • flickr
  • linkedin
  • google

Köpa spel på nätet

Spelmarknaden är en gigantisk marknad i dagsläget, det köpa otaliga spel varje dag och man kan bara spekulera hur många timmar som ägnas åt spel dag ut och dag in.

10584618-man-working-on-laptop-online-shopping

När det kommer till att köpa spel så har man ju alltid ett antal olika alternativ, men jämför man försäljningar i butik och nätet så är nätet den klara favoriten. Detta beror inte bara på bekvämligheten att kunna köpa spel oavsett tiden på dygnet, något annat som verkligen tagit dessa försäljningar framåt är digitala köp och nedladdningar.

Fördelen som ett butiksköp väldigt länge hade var ju att man kunde lämna butiken med spelet i hand och spela det så fort man kom hem. Jämfört med då man beställer spelet och måste vänta på att få det hemskickat. Men sedan uppkomsten av plattformar som Steam eller GOG Galaxy kan man köpa ett spel precis som man gör i en webbutik men kunna ladda ned det från försäljarens server på en gång. Väntetiden innan man kan få spela spelet är då endast beroende på hur snabb uppkoppling man har.

Trots detta är det många spel som fortfarande säljs både i vanliga butiker och webbutiker. En stor bonus med webbutiker är ju att man enkelt kan hitta sätt att sänka kostnaderna och på så sätt få spelet billigare än om man skulle köpa dem i butiken. Fraktkostnaden är ju något som vissa kan haka upp sig på men när man köper spel brukar det inte vara svårt att komma upp en summa där många webbutiker brukar erbjuda gratis frakt.

Nätförsäljning växter år efter år, inom en snar framtid är det nog inte många vanliga butiker som kommer att sälja spel, men det är nog fortfarande en tid bort.